RAJKO LEKIC MÅLAKADEMI

Stacks Image 52
Det hele startede i Ballerup i 1986, og derfor er jeg meget stolt og glad for, at netop min barndomsklub støtter mit projekt.
Jeg glæder mig til samarbejdet, og håber ydmygt at kunne betale tilbage med en del af de erfaringer jeg har gjort mig gennem min professionelle karriere.
Håbet er, at dette tiltag kan være med til at skabe en angrebs- og afslutningskultur i BSF, og at klubben fremover vil være kendt som en klub der opfostrer dygtige og effektive målscorere.

Jeg har faktisk aldrig været specielt fysisk stærk, faktisk heller ikke specielt hurtig. Men jeg har ved hjælp af omtanke og klogskab været god til at snyde mine modstandere og læse spillet hurtigere end dem og på den måde komme først på bolden.

En af mine alle største styrker, som fodboldspiller, har altid været selvtillid og tro på mig selv. Som angriber er det mentale noget af det vigtigste , man skal tro på sig selv i alle situationer og ved alle chancer, man får, uanset hvordan kampen i øvrigt er gået, og hvor mange chancer man evt. har brændt. Man skal vide – og tro på – at næste chance, man får, ja så ligger den i kassen. Lige præcis den indstilling er jeg kommet meget langt med.
Vejen til de nævnte klubber har været hårdt arbejde og en masse selvtræning. Da jeg var ung, var angrebstræning ikke så udbredt som det er nu, så det gjorde selvfølgelig ikke vejen lettere for mig.
Træning efter træning stod jeg med 10 bolde og sparkede dem i kassen fra mange forskellige vinkler. Alene. Uden nogen form for specifik-trænere. Jeg brugte utallige timer på at øve mine spark og mine afslutninger. Det gav mig en masse selvtillid og tro på egne evner. Det har helt sikkert styrket mig og hjulpet mig til at opnå meget af det, jeg har nået.
Jeg har mødt mange dygtige trænere i min karriere, men det er specielt input fra specifik-trænerne, som Flemming Povlsen og Peter Rasmussen, jeg har nydt bedst af. Deres input og min egen ihærdighed med selvtræning har vist mig, at med specifik-træning kommer man klart længst.


Jeg startede min fodboldkarriere i Ballerup Fodboldklub, da jeg var 5 år.

I mine ungdomsår spillede jeg i KB, Brøndby og B93 indtil jeg som 18. årig skiftede til Avarta.

Der spillede jeg 15 kampe og scorede 16 mål. Efter Avarta tog jeg skridtet videre til Herfølge hvor jeg nåede at spille halvandet år. I denne periode fik jeg en knæskade og fik aldrig rigtigt det optimale ud af min tid der.

Jeg måtte tilbage på rette spor og skiftede til Fremad Amager. Tiden i Fremad Amager er jeg ikke specielt stolt af, det hele sluttede lidt kedeligt og jeg valgte at stoppe min karriere.

Ugen efter jeg egentlig havde truffet min beslutning, blev jeg kontaktet af Silkeborg og fik muligheden for at komme til prøvetræning.Denne mulighed betød meget for mig, og det gav mig den nødvendige gejst og energi.

Storhedstiden var min tid i Silkeborg, hvor jeg nåede at spille 121 kampe og score 76 mål.

Jeg er utrolig stolt over min tid i Silkeborg, det var et fantastisk sted og jeg var heldig at spille under de super-dygtige trænere Viggo Jensen og Troels Bech.

Det var mens jeg spillede i Silkeborg at jeg blev udtaget til det danske Liga-landshold og A-landsholdet.

Efter tiden i Silkeborg, har fodboldspillet bragt mig vidt omkring, bl.a. til Spanien, Ungarn og USA.

Her er en liste over de klubber jeg har spillet for:

B93
Silkeborg IF
Esbjerg
OB
Lyngby
Xerez CD (Spanien)
ZTE FC (Ungarn)
New England Revolution (USA)